Vaccination af katte

Når man ejer et kæledyr, vil man gerne sørge for at man gør det bedst mulige for sit dyr, for at sikre sig at den får et godt og langt liv. Dette indebærer i nogle tilfælde at man får vaccineret sit kæledyr, for at holde den fri for sygdomme. Vaccination af mennesker såvel som dyr, kan nemlig forebygge en række sygdomme, som dyrene ellers kunne komme til at lide under.

Hvorfor vaccinere sin kat?

Som tidligere nævnt kan det være et element, der kan være med til at gøre kattens liv bedre, da nogle sygdomme kan forebygges ved brug af vaccine. Som små, får killinger og indtil de bliver cirka 12 uger gamle, beskyttelse mod en række sygdomme gennem mælken fra deres moder. Efter de 12 uger kan man herefter begynde at vaccinere killingerne, for at holde dem fri for sygdomme.

Hvad kan man vaccinere mod?

cats-205606_960_720Blandt de mest kendte sygdomme der kan vaccineres mod, er kattesyge, chlamydophila og katteinfluenza.

Kattesyge, der er en smitsom infektion, resulterer i mange tilfælde i, at katten dør, hvorfor det kan være en god idé at vaccinere imod denne sygdom for at sørge for, at katten ikke rammes af symptomerne.

Katteinfluenza resulterer i de fleste tilfælde i, at katten får høj feber og generelt er meget træt. Denne sygdom er meget smitsom, og der findes ikke en decideret kur mod sygdommen. I stedet behandler man symptomerne, hvorved katten kommer til næsten at kunne fungere normalt på trods af, at den er ramt af sygdom.

Chlamydophila er en bakterie, der angriber kattens øjne og luftveje. Symptomerne på denne sygdom er udflåd fra øjnene, der kan være til stor gene for katten. Denne sygdom kan dog behandles relativt let, hvorved de fleste katte bliver raske efter relativt kort tid. Behandlingen mod denne sygdom er nemlig blot antibiotika, der dræber bakterien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*