Ting i hjemmet der er farlige for katte

Selvom man har haft kat i lang tid, er der en lang række elementer, der findes i de fleste danske hjem, som kan være farlige for katte. Dette indlæg henvender sig således til katteejere, der ønsker at gøre hverdagen lidt mere sikker for dens katte, ved at sørge for at den kun har begrænset tilgang til de ting, der nævnes senere i dette indlæg.

Chokolade

Mange mennesker har hørt at man ikke må give hunde chokolade, men dette gør sig ligeledes gældende for katte. Chokolade indeholder nemlig stoffet theobromin, der kan resultere i en forgiftning i kattens krop. Dette hænger sammen med at stoffet kun omdannes meget langsomt, og der derfor vil være en relativt stor mængde af stoffet tilstede i kattens krop i lang tid efter indtagelse.

Løg

Undersøgelser har vist at hvis katte indtager for meget løg, kan det resultere i at de får blodmangel. Dette hænger saCat_tongue_macrommen med at løg, uanset om der er tale om forårsløg, hvidløg eller andre former for løg, indeholder det kemiske stof thiosulfat. Når katten indtager løg, kan dette stof resultere i, at dens røde blodlegemer sprænges, hvorved der kan opstå akut blodmangel.

Tun

På trods af at man ofte hører at katte er glade for fisk, skal man passe på med at give den alt for store mængder. Der kan nemlig opstå inflammation, der er en betændelsestilstand, i fedtvævet, hvilket er en meget smertefuld tilstand for en kat.

Panodil

Panodil og lignende mærker af hovedpinepiller er en af de hyppigste årsager til forgiftning af katte i Danmark. Det kan nemlig være fatalt for en kat at indtage hovedpinepiller, da dens krop ikke er i stand til at absorbere medicin, ligesom menneskets krop kan gøre det. Dette vil i nogen tilfælde resultere i, at katten kommer til at opleve lever- og nyresvigt som følge af, at stofferne hobes op i dens krop.

Comments are closed.