Kommer siamesiske katte og hunde godt ud af det med hinanden?

Den siamesiske race kan spores helt tilbage til gamle orientalske samfund, hvor mennesker holdt siameserkatte som kæledyr, og hvor disse var et tegn på velstand og adelig status. Racen har en glansfuld pels, der består af lyse eller grå-brune hår. De mest iøjnefaldende kendetegn er kattens store ører og de safirblå øjne. Omkring ører og øjne har katten en såkaldt maske. Det betyder, at dette område – samt kattens poter og hale – er mere mørk end resten af pelsen. Siameserhunnen får typisk mellem tre og seks killinger, som forventeligt bliver mellem ni og femten år gamle.

shutterstock_98731523Siameserkatte og hunde

Siameserkatte er kendt for at være aktive, opmærksomhedskrævende og meget snakkende. Derfor har en kat af denne race ofte brug for en god ven, og mange mennesker vælger af denne grund at anskaffe sig to katte. Det kan være risikabelt at sætte katte og hunde til at leve sammen, men der er god chance for, at en siameser vil acceptere et sådant venskab. Det kan være en fordel at sætte sig godt ind i de forskellige hunderacer, hvis man tænker på at matche sin siameser med en hund. Farnaeshoej.dk henvender sig til hundeejere og andre interesserede, og her kan man finde information om hunderacer.

Hvad skal man vælge?

Det er forskelligt fra person til person, om man er til hunde eller katte. Nogle er til begge og har derfor et ønske om, at kæledyrene kan leve i harmoni. Hvis man ikke er helt sikker på, at man vil gribe chancen og holde hund og kat samtidigt, kan man som alternativ vælge blot at anskaffe sig en siameserkat. Siameserens opførsel og sind kan minde meget om det, man vil opleve ved at have hund, da den er både intelligent, nysgerrig, loyal og nærværende. Det er måske netop disse egenskaber, der gør racen så populær hos katte-ejere.

Comments are closed.