Hvordan starter man et katteri?

Hvis man ønsker at åbne et katteri, skal man være opmærksom på at der er tale om en virksomhed. Det er dog samtidig en mulighed for at kunne dæmme op for sin passion for katte, hvilket kan komme en til stor glæde og til gavn, når man laver det som man brænder for. Med dette indlæg forsøges det at give oplysninger til dem der ønsker at starte et katteri, men som mangler information om hvordan de skal bære sig adcat-1234968_960_720.

Der findes forskellige typer af katterier, og der kan blandt andet nævnes typer som avl, boarding eller en kombination af disse to. Uanset hvilken type man vælger, kræver det et stort ansvar at have et katteri, da der er tale om levende væsner som skal passes godt på.

Avls katteri

Hvis man ønsker at anskaffe sig katte med henblik på avl, skal man først og fremmest bestemme sig for, hvilken race man gerne vil fokusere på. Er det for eksempel burmesiske katte man ønsker at avle på? Typisk vil man vælge racen ud fra en række særlige træk som den har. Man vil herefter forsøge at opdrage kattene med disse træk, med hvert nyt kuld der kommer til.

Boarding katteri

Her er det vigtigt at man altid bevarer det fulde overblik. Ønsker man at åbne et bording katteri, skal man derfor grundigt undersøge andre boarding katterier i området først, for at se hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer i deres virksomhed. På denne måde får man hurtigt en ide om, hvordan man selv skal gribe opgaven an. Når man så har startet sit eget katteri, er det som tidligere nævnt, meget vigtigt at man altid bevarer overblikket. Sørg for eksempel for at have etiketter klar til hver besøgende kat, hvor der nedskrives hvilken føde den skal have, og andre nødvendige informationer. På denne måde kan man blandt andet bevare overblikket, når man har ansvaret for mange katte af forskellige racer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*