Hvordan man kan se om katten har det dårligt?

Undersøgelser har vist at katteejere ofte kommer relativt sent til dyrlægen med deres kæledyr, hvilket resulterer i at deres katte typisk har det værre end det er nødvendigt. I dette indlæg har man forsøgt fra forfatterens side at samle en række tegn på, at ens kat har det dårligt. Der er således ikke tale om en facitliste, men blot en hjælpende hånd til, hvis man har en mistanke om at ens kat har det dårligt.

Hvad skal man kigge efter når man vil se om ens kat har smerter?

Der er en lang række punkter som man kan kigge på, men i dette indlæg har man blot forsøgt at samle de mest almindelige. Et af de største faresignaler er, hvis ens kat er stoppet med at rengøre sig selv, eller generelt bare opfører sig unormalt. DeCat-MaineCoon-Cookiette er som oftest det tegn, der er lettest at få øje på, da kattens adfærd ofte ændrer sig radikalt som følge af, at den føler sig utilpas af den ene eller den anden grund. Ofte vil man opleve at dens appetit forsvinder, den leger mindre og virker mere tilbageholdene end tidligere. Nogle gange kan det endda være så slemt, at den reagerer voldsomt, hvis den bliver rørt af et andet levende væsen.

Et andet tegn kan være at den slikker på et bestemt område på kroppen, eller blot går rundt med lukkede øjne, der begge er tydelige tegn på, at katten har smerter. Det vil ligeledes ofte kunne iagttages at katten går med bøjet krop, og at dens vægt kommer til at svinge en del.

Hvad skal man gøre hvis man mistænker ens kat for at være i smerter?

Når man har lagt mærke til nogle af de nævnte tegn, er det bedste at tage en tur til lægen for at få undersøgt katten. Man ved nemlig ikke om der blot er tale om mindre skader, eller om katten faktisk er kommet slemt til skade, uden at det kan ses nævneværdigt på dens krop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*