Hvad kræver det at have en kat?

Mange mennesker der har haft katte, har udtalt sig om at det er dejligt at have en kat. På trods af at der er tale om et selvstændigt individ, føler de alligevel at de skaber en form for venskab med dem, når de giver dem et kærligt hjem. I dette indlæg vil man forsøge at give et bud på, hvad det kræver at have en kat. Indlægget henvender sig således til personer, der har overvejet at anskaffe sig en kat, men som gerne vil lære mere om hvad det kræver.

Hvad kræver det at have en kat?

Først og fremmest kræver loven, at katten skal være mindst 12 uger gammel, før man kan overtage den. Denne alder hænger sammen med, at kattene i perioden op til de 12 uger lærer basale egenskaber af deres moder, som de skal bruge for at klare scat-300572_960_720ig i livet. Anskaffer man sig en kat, der er yngre end 12 uger, resulterer det derfor ofte i at den får problemer med adfærden senere i livet, da den ikke har lært de mest basale færdigheder fra dens moder endnu.

Når man har besluttet sig for at man vil have en kat, skal man først og fremmest beslutte sig for, om katten skal være mest udenfor eller indenfor. Det er vigtigt at man har taget en beslutning tidligt i forløbet, da undersøgelser har vist at katte der bliver lukket ind i en bolig efter at have gået ude i 3 måneder, vil have meget svært ved at vænne sig til den nye situation.

Indretning af boligen

For at få katten til at føle sig bedre tilpas, kan man med fordel indrette hjemmet, så katten trives bedst muligt. Her kan det blandt andet nævnes at mange katte har et behov for at kunne betragte ting fra oven, eller kunne krybe i skjul. Derfor kan man investere i en række hylder, som katten kan kravle op på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*