De populære siameserkatte

Siameserkatte er blevet meget populære i Danmark. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på, og informere omkring, denne majestætiske race.

Siameserkattens historie

På trods af at mange mener at katten stammer fra Thailand, har det ikke været muligt for alvor at slå fast, hvor denne race helt nøjagtigt stammer fra. Man er dog sikker på at den stammer fra et område i den sydøstlige del af Asien.

I Vesten så man for første gang denne race i slutningen af 1880’erne, hvor den britiske advokat Owen Goulcat-934262_960_720d, havde bragt et par eksemplarer af denne race med sig tilbage til England. I denne periode blev der dog ligeledes importeret flere katte til England. Den dag i dag mener man at kunne påvise, at alle siameserkatte i England stammer fra et sted mellem 10 og 12 eksemplarer, der blev bragt til England i slutningen af 1880’erne. Man mener at katten kom lidt senere til Danmark, da man har anslået det til at katten kom til landet cirka i år 1925.

Hvordan ser en siameserkat ud?

Oprindeligt var siameserkatten brun i ansigtet og en smule tæt. I midten af det tyvende århundrede begyndte opdrættere dog at fokusere på et andet skønhedsideal. I stedet for tætbyggede katte, ønskede de i stedet at siameserkatten skulle have en slankere og mere aflang krop. Derfor er de fleste katte der ses den dag i dag, da også mere slanke end tidligere, da opdrættere har avlet på de katte som havde det ønskede udseende.

I dag kan man generelt sige, at der er en række træk ved de fleste siameserkatte der går igen. Her kan blandt andet nævnes at de fleste katte har et mellemstort hoved, hvor øjnene er mandelformede, mens ørerne har en krumme på spidsen. Kroppen og benene er generelt meget slanke, mens halen er lang og tynd. Dens pels kan siges at være relativt kort og glansfuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*